Ana içeriğe atla

Kediler Ve Köpekler

 

KEDİLER

·         Kediler yapısı gereği inatçı ve de tembel uykucu hayvanlardır. Bir günün yarısından fazlasını uyuyarak geçirirler. Ve kediler birazcık bencil hayvanlardır. Daha çok kediler şöyle düşünür sizin onun aslında sahibi değil de onun sizin sahibinizi olduğunuzu zanneder.

·         Kediler bu yapısından gereği dolayı da pek denileni yapmaz ve de kendi bildiklerini okuyan bir tür de hayvanlardır. Bunun ile birlikte dünya üzerinde yapılan birden fazla araştırmalara göre tespit edilmiştir ki kedilerin insanlar üzerinde sakinleştirici, dinginleştirici ve de huzur verici bir etkisi olduğu görülmüştür.  Kediler aşırı derece de sahiplerine bağlı olmak ile birlikte bakım açısından ise birçok türdeki hayvanlardan belki de en zor bakıma sahip olan hayvan türüdür.



·         Çünkü bir kediye bakmak hele ki daha birde yavru kedi ise oldukça zor ve de zahmetlidir. Adeta yeni doğan bir bebeğe bakıyormuş gibi her şeyi ile tek tek özenle ilgilenmeniz kedinize sürekli ilgi göstermeniz onunla oyun oynayıp vakit geçirmeniz gerekmekte oluyor.

·         Kedileri asla evde tek bırakıp gidemezsiniz tıpkı çocuğunuzu evde tek bırakıp gidemeyeceğiniz gibi kedinizi de bırakamazsınız. Eğer bıraktınız diyelim bu durum kedinizin sergilemiş olduğu davranış ve de tutumlara yansıyacak daha agresif olup geceleri miyavlama gibi durumlar söz konusu olacaktır.




KÖPEKLER

·         Köpekler şüphesiz ki tüm dünya da en sadık en iyi dost olarak bilinir. Ve de gerçekten öyledirler. Köpeklerin aslında en belirgin özellikleri sahibine sadıklığı ve sahibine olan vefası özellikleri ile dikkat çekiyor.

·         Köpekler bu tür özelliklerinin yanı sıra da aslında çok korumacı hayvanlardır. İçgüdüsel yapıları gereği her ne kadar avcı bir ruha da sahip olsalar da daha çok da evcil bir yapıları vardır. Çocuklarınıza ve de size en iyi arkadaşlığı en iyi dostluğu yapacak olan ve de sizi en iyi derece de koruyacak olan bir tür de hayvandır köpekler.

·         Köpekler bakımı gereği kedilere göre bakım açısından daha az yorucudur. Çünkü köpekler yapıları gereği kediler kadar ilgiye ve alakaya aç değillerdir.

KEDİ VE KÖPEK MAMALARI

·         Kedi ve de köpek mamaları o kadar çok çabuk bitiyor ki ne zaman bittiğini bile genellikle fark etmemiş olup ya daha geçen gün aldım diye bu durumu yadırgıyorsunuz. Gerçekten de kedi ve köpek mamaları sürekli bir tüketim halinde olan ihtiyaç olduğu için çok çabuk bitmekte olup hep alınması oldukça zor ve de pahalı bir duruma mal oluyor.


·         Ve üstelik kedi ve de köpek mamaları şu son zamanlar da günümüz de o kadar pahalı ve de o kadar git gide artıyor ki hayvan sahibi olan insanlar için büyük bir sıkıntı yaratmış olmak ile beraber sokaktaki hayvanlar için de çok olumsuz bir durum söz konusu olmakta oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevimli Hayvan Fotoğrafları Stresi Azaltıyor

Fotoğrafların gücünü hafife almayın... Sevimli ev hayvanlarının fotoğraflarını ya da hayvanların aniden belirdiği resimleri paylaşmak bazı kişiler için önemsiz bir uğraş gibi gelebilir ama bilimsel veriler, bazı fotoğrafların strese iyi geldiğini ve insanları mutlu ettiğine işaret ediyor. Sevimli Hayvan Fotoğrafları Stresi Azaltıyor İngiliz Psikoloji Derneği"nden Dr. Simon Moore’un Independent gazetesinde yer alan makalesine göre, insanlar görsel yaratıklar. Ve beyinlerimiz görsel bilgiye meyilli. Görsel verilerle ilgili bu hassasiyetin evrimsel bir temeli var. Gözler, ortamın güvenli (bu durumda pozitif duyguları harekete geçiriyor) ya da riskli (öfke ve korku temelli duyguları harekete geçiriyor) olup olmadığını söylüyor.

En Çok İlgi Gören 21 Kedi Türü

1. Abyssinian Abyssinian Algılayıcı ve zeki olan Abyssinian kolay eğitilir. Uyanık, oldukça yetenekli ve canı isteyince sokulan sevgi dolu bir kedidir. Her zaman kendisine meşgul olacak bir şeyler bulabilir.  Kafası hafif üçgendir ve yumuşak hatlara sahiptir. Burun kısmı sivri veya köşeli olmaktan ziyade çukur bir görüntü verir. Güzel bir kesimi olan kulakların uçları dik ve sivridir.  Gözler altın rengi veya yeşildir. Kuyruk uçları ise kedinin üzerindeki en koyu renkten daima bir ton daha koyu olur.

Evde Beslenebilecek En Tatlı 10 Küçük Köpek Cinsi

1. Maltese (Malta Köpeği) Bu cins çok fazla tüy dökmez, bu yüzden hayvan tüyü ile ilgili sorunlarınız ve alerjiniz varsa bu cins harika bir seçenektir. Arkadaş canlısı köpeklerdir. Diğer köpek ve kedilerle iyi anlaşırlar. Bu köpek sürekli bir insan temasına ihtiyaç duyacağından, bakımına çok fazla zaman ayıramayacaksanız akıllı bir seçim değildir. Bir Maltese’ i  harika şeklini korumak için düzenli olarak taramanız gereken düz ve uzun beyaz tüylü postundan rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Malta Köpeklerinizi yakınınızda tutun ama çok fazla ilgi göstermeyin çünkü bu davranış bozukluklarına sebebiyet verebilir.