Ana içeriğe atla

Evde Beslenebilecek En Tatlı 10 Küçük Köpek Cinsi

1. Maltese (Malta Köpeği)

Bu cins çok fazla tüy dökmez, bu yüzden hayvan tüyü ile ilgili sorunlarınız ve alerjiniz varsa bu cins harika bir seçenektir. Arkadaş canlısı köpeklerdir. Diğer köpek ve kedilerle iyi anlaşırlar. Bu köpek sürekli bir insan temasına ihtiyaç duyacağından, bakımına çok fazla zaman ayıramayacaksanız akıllı bir seçim değildir. Bir Maltese’ i  harika şeklini korumak için düzenli olarak taramanız gereken düz ve uzun beyaz tüylü postundan rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Malta Köpeklerinizi yakınınızda tutun ama çok fazla ilgi göstermeyin çünkü bu davranış bozukluklarına sebebiyet verebilir.




2. Boston Terrier

Boston terrierler, çocuklarla çok iyi bağ kurdukları için muhteşem bir aile köpeği olurlar. Sürekli tımar işlemi ihtiyacı duymayacaklarından ve mobilyalarınızın üstüne tüy dökmeyeceklerinden maliyetten tasarruflu bir seçenektir. Fazla tüyleri yok etmek için haftada bir veya iki kere tımarlayın, böylece tüy dökümünü azaltırsınız. köpeğinizin mobilyalarınızı, ayakkabılarınızı ve başka değerli eşyalarınızı çiğneme eğilimi varsa eğitim gerekli olabilir.
3. Pug

Kısa bacaklar, kırışık suratlar ve sevecen kişilikleriyle Puglar mükemmel arkadaşlardır. Ama hazırlıklı olun: inatçı olabilirler ama genelde memnun etmeyi isterler. Yüzlerinin şekli hırıltı ve horlamaya eğilimliler demektir. Bu yüzden eğer köpeği gece odanıza getirirseniz uyumanıza engel olabilirler.




4. Pomeranya Köpeği

Pomeranya Köpekleri tatlı ve naziklerdir ama gürültülü olabilirler; özellikle çocuklarla etkileşimlerinde. Yinede, yavru aldığınız sürece çocuklu evlere muhteşem bir katkı sağlarlar. Büyük olumsuz yönüyse çok fazla tüy döküyorlar. Bu yüzden eğer evde yeni bir bebeğiniz varsa almayın.




5. Chihuahua

Chihuahua’nın ufak tefek görünümüne kanmayın. Arsız ve kestirilemezler, rahatsız edildiklerinde çocukları ısırırlar. Bu yüzden evde küçük çocuğunuz varsa bu köpekten almayın. Binada yeni bir köpek olduğunu sezerlerse sürekli havlarlar ve sizin dikkatinizi çekmek isterler. İyi taraflarıysa sahiplerine şiddetli sadakatleri ve kedilerle iyi anlaşabilmeleri – düzgün bir tanıştırma sonrası.


6. Shih Tzu

Evde küçük çocuklarınız varsa nazik ve dostça tavırları onlarla mükemmel uyum sağlar çünkü bu köpekler arkadaşlık için yetiştirilmişlerdir. Fazla tüy dökmezler, ama kalın derileri matlaşmaması için düzenli tımara ihtiyaç duymaktadır. Asil ve sevecen bir arkadaş istiyorsanız bir Shih Tzu almayı aklınızda bulundurun.



7. Pekinez

Pekinezler çok az egzersiz ihtiyacı duyan, gerçi iyi bir yürüyüşü severler, inanılmaz derecede sevecen köpeklerdir. Bu köpekler harika bir kucak köpeğidir, ama kendi istediklerini de yapmayı severler. Bir Pekinez köpeğim var ve şimdiye kadar sahip olduğum ev içinde beslenebilecek en iyi hayvanlardan biri. Sevecen, korumacı ve çocuklarla iyi anlaşıyor. Pekinezler çok fazla tüy dökmese de ayda bir kere tüylerini tımar etmeniz gerekir. Pekinezler diğer köpeklere göre daha uzun süre ev eğitimine ihtiyaç duyabilir. Ama bakımı kolaydır ve beraber oynaması güzeldir.

8. Dachshund

İster inanın ister inanmayın, bu köpekler mükemmel koruyuculuk yaparlar. Sahibine ve ailesine çok bağlıdır ama tanımadıkları çocuklara karşı agresif olabilirler. Uzun vücutları ve kısa, kütük gibi bacakları dolayısıyla, obezite ve omurilik problemlerine yatkındırlar. Bu ırktan bir köpek tercih edecekseniz, onunla çok uzun yürüyüşler yapmamalısınız.


9. Minyatür Schnauzer

Normal terrierlerden daha sakin olan bu ırk, oyuncu, meraklı ve cesurlardır. Kapı önünden geçenlere havlama huyları çok sevimli olmasa da, çocuklarla çok iyi anlaşırlar ve aileler için mükemmel seçimlerdir. Ayrıca çok fazla tüy dökmezler ve koku bırakmazlar.




10. Minyatür Poodle

Hassas bir ırk olan Minyatür Poodlelar, bir kişiye bağlanırlar ve yabancıların yanında utangaçtırlar. Çocuklarla, köpeklerle ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşırlar. Poodleların vücut yapıları atletiktir ve vücutlarını çok iyi taşırlar.

Yorumlar

  1. Pug ve maltese terrier en çok tercih edilenlerden sanırım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevimli Hayvan Fotoğrafları Stresi Azaltıyor

Fotoğrafların gücünü hafife almayın... Sevimli ev hayvanlarının fotoğraflarını ya da hayvanların aniden belirdiği resimleri paylaşmak bazı kişiler için önemsiz bir uğraş gibi gelebilir ama bilimsel veriler, bazı fotoğrafların strese iyi geldiğini ve insanları mutlu ettiğine işaret ediyor. Sevimli Hayvan Fotoğrafları Stresi Azaltıyor İngiliz Psikoloji Derneği"nden Dr. Simon Moore’un Independent gazetesinde yer alan makalesine göre, insanlar görsel yaratıklar. Ve beyinlerimiz görsel bilgiye meyilli. Görsel verilerle ilgili bu hassasiyetin evrimsel bir temeli var. Gözler, ortamın güvenli (bu durumda pozitif duyguları harekete geçiriyor) ya da riskli (öfke ve korku temelli duyguları harekete geçiriyor) olup olmadığını söylüyor.

En Çok İlgi Gören 21 Kedi Türü

1. Abyssinian Abyssinian Algılayıcı ve zeki olan Abyssinian kolay eğitilir. Uyanık, oldukça yetenekli ve canı isteyince sokulan sevgi dolu bir kedidir. Her zaman kendisine meşgul olacak bir şeyler bulabilir.  Kafası hafif üçgendir ve yumuşak hatlara sahiptir. Burun kısmı sivri veya köşeli olmaktan ziyade çukur bir görüntü verir. Güzel bir kesimi olan kulakların uçları dik ve sivridir.  Gözler altın rengi veya yeşildir. Kuyruk uçları ise kedinin üzerindeki en koyu renkten daima bir ton daha koyu olur.