Ana içeriğe atla

Büyük ırkların beslenmesi

Maxi ırkların yetişkin ağırlıkları 26 ila 44 kg arasında değişmektedir.

Örnek; German Shepherd, Golden Retriever, Labrador Retriever, German Pointer, Boxer, Doberman gibi...

Büyük ırk köpekler günümüzde arama, kurtarma, koruma, iz sürme, rehber ve çoban köpekleri olarak kullanılmaktadır. Güçlü, sadık,atak ve cesaretlidirler. Sahipleri için mükemmel arkadaş olurlar.

Özellikleri;
Büyük ırk köpeklerin en önemli hassasiyetleri sindirim sistemleridir. Bundan dolayı da yumuşak ve sulu, kötü kokulu dışkı problemiyle çok sık karşılaşılır. Sindirim sistemleri küçük ırk köpeklerden daha küçüktür, kolonlarında uzun geçiş süresinden dolayı fermentasyon fazla olur. Bunu önlemek için sindirilebilirliği yüksek özel proteinler seçilmelidir. Royal Canin?in tüm serisi patentli formül olan LIP proteinler içerir. Bu proteinlerin özelliği sindirilebilirliklerinin özel işlemlerle en az %95?e çıkarılmış olmasıdır.

Bir diğer hassas oldukları konusu ise eklemleridir. Çok hareketli olmaları, çalıştırılmaları sonucunda eklemleri baskı altında kalarak zamanla arthritis meydana gelir. Bunu önlemek için daha yavru dönemindeyken uygun bir mama ile beslenmelidirler.

Yüksek kalp hassasiyetlerinden dolayı kalpleri mama ile desteklenmelidir.

Bugünlerde büyük boy köpekler evlerde de beslenmeye başladığından ve daha az hareket ettirildiğinden, kısırlaştırıldığından, dengesiz mama verilmesinden veya genetik olarak ta(örneğin Labradorlar) kilo alma eğilimleri artar. Kiloya bağlı ileriki dönemlerde sağlık problemlerini minimuma indirmek için uygun oranda enerji verilmelidir.

Büyük boy köpeklerin yaşam süreleri ufak ve orta ırk köpeklere nazaran daha azdır ve yaşlanma etkileri daha erken yaşlarda görüldüğünden daha yavruyken uygun mama ile bu etkiler(tüylerin korunması,eklemler,kalp fonksiyonları, böbreklerin korunması) azaltılmaya başlanılmalıdır.
Eğer yavru köpeğiniz çok hareketli olup daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğunda veya yumuşak,sulu ve pis kokulu dışkı problemi fazla ise veya iştahı azsa sütten kesildikten itibaren 5 aya kadar MAXI BABYDOG kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu mama ile patentli formül sayesinde(Vit.C&E ,taurin,lutein) bağışıklığı arttırılır; yüksek enerjisi ile sindirim sisteminin gelişimi esnasında yardımcı olur; FOS,MOS,şeker pancarı posası ve fsilyum ile dengeli bri bağırsak florası sağlanır ve en önemliside EPA&DHA içeriğiyle serebral ve görme fonksiyonlarının gelişimine yardımcı olur.

Yavru köpeklerde 2 aydan itibaren veya Maxi Babydog kullanımından sonra 15 aya kadar MAXI JUNIOR kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Böylelikle prebiyotikler(şeker pancarı posası, FOS,MOS) ve fsilyum ile bağırsak geçişi düzenlenir, dengeli oranda protein,kalsiyum ve fosfor düzeyi ile kas ve iskelet sisteminin uyumlu bir şekilde büyümesi sağlanır, yüksek oranda glukozamin, kondroitin ve EPA&DHA ile eklemlerin korunması hedeflenir ayrıca bağışıklığını arttırıcı özelliktedir.

Büyük ırk köpeğiniz 15 aydan büyükse 5 yaşına kadar MAXI ADULT kullanılmasını tavsiye ediyoruz. En büyük hassasiyetleri olan sindirim sistemlerinin güvenliği sağlanarak daha katı ve kokusuz dışkı oluşması sağlanır. Kalp kontraksiyonlarını attıran taurin içerir, eklemlerin korunması için yüksek oranda glukozamin ve kondroitin ile EPA&DHA içerip, iştahlarını karşılamak için özel doğal aromalardan oluşan ağız ve diş yapılarına uygun daha büyük ve sert tanelerden oluşur.

Eğer büyük ırk köpeğiniz 5 yaşından büyük yaşlı ise bu durumda MAXI MATURE kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bu mama patentli sinerjik antioksidan kompleks(Vit.C&E, yeşil çay ve üzüm polifenolleri) içererek yaşlanma etkilerini en aza indirger. Böbrek fonksiyonlarının sağlığı için düşük oranda fosfor ve kalp sağlığı için taurin ile yüksek oranda protein içerir. Yaşlı köpeklerde arttırılmış sindirim güvenliği sağlanırken, eklemlerin sağlıklarının devamlılığı için yüksek oranda glukozamin ve kondroitin ile EPA&DHA içerir ve tartar azaltılması için sodyum polifosfat vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevimli Hayvan Fotoğrafları Stresi Azaltıyor

Fotoğrafların gücünü hafife almayın... Sevimli ev hayvanlarının fotoğraflarını ya da hayvanların aniden belirdiği resimleri paylaşmak bazı kişiler için önemsiz bir uğraş gibi gelebilir ama bilimsel veriler, bazı fotoğrafların strese iyi geldiğini ve insanları mutlu ettiğine işaret ediyor. Sevimli Hayvan Fotoğrafları Stresi Azaltıyor İngiliz Psikoloji Derneği"nden Dr. Simon Moore’un Independent gazetesinde yer alan makalesine göre, insanlar görsel yaratıklar. Ve beyinlerimiz görsel bilgiye meyilli. Görsel verilerle ilgili bu hassasiyetin evrimsel bir temeli var. Gözler, ortamın güvenli (bu durumda pozitif duyguları harekete geçiriyor) ya da riskli (öfke ve korku temelli duyguları harekete geçiriyor) olup olmadığını söylüyor.

En Çok İlgi Gören 21 Kedi Türü

1. Abyssinian Abyssinian Algılayıcı ve zeki olan Abyssinian kolay eğitilir. Uyanık, oldukça yetenekli ve canı isteyince sokulan sevgi dolu bir kedidir. Her zaman kendisine meşgul olacak bir şeyler bulabilir.  Kafası hafif üçgendir ve yumuşak hatlara sahiptir. Burun kısmı sivri veya köşeli olmaktan ziyade çukur bir görüntü verir. Güzel bir kesimi olan kulakların uçları dik ve sivridir.  Gözler altın rengi veya yeşildir. Kuyruk uçları ise kedinin üzerindeki en koyu renkten daima bir ton daha koyu olur.

Evde Beslenebilecek En Tatlı 10 Küçük Köpek Cinsi

1. Maltese (Malta Köpeği) Bu cins çok fazla tüy dökmez, bu yüzden hayvan tüyü ile ilgili sorunlarınız ve alerjiniz varsa bu cins harika bir seçenektir. Arkadaş canlısı köpeklerdir. Diğer köpek ve kedilerle iyi anlaşırlar. Bu köpek sürekli bir insan temasına ihtiyaç duyacağından, bakımına çok fazla zaman ayıramayacaksanız akıllı bir seçim değildir. Bir Maltese’ i  harika şeklini korumak için düzenli olarak taramanız gereken düz ve uzun beyaz tüylü postundan rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Malta Köpeklerinizi yakınınızda tutun ama çok fazla ilgi göstermeyin çünkü bu davranış bozukluklarına sebebiyet verebilir.